Droge vagina

Natuurlijke aanpak van droge vagina
De ineenstorting van oestrogenen en progesteron tijdens en na de menopauze, resulteert vaak in een droge, snel jeukende vagina. Er is dan eenvoudigweg te weinig vocht voor smering en ontlading. Een veel voorkomende uitdaging. Wat kan je eraan doen, zonder je te vergrijpen aan giftige medicatie? Zeven zaken zijn in deze van groot belang:

1) Detox van slechte Oestrogenen
Onze lever staat stijf van ziekmakende, verstorende nephormonen, de zogenaamde Xeno Oestrogenen. Deze krijgen we voornamelijk binnen via kunststoffen, medicijnen, voorbehoedsmiddelen (pil, spiraaltje), vervuiling, resten van pesticiden en nepoestrogenen uit Soja producten. Denk bij kunststoffen aan BPA in flessen, coatings van blikken, PVC waterleidingbuizen et cetera. David Wolfe legt in onderstaande filmpjes deze materie uit en verteld hoe ervan af te komen.

Removing Toxicity with David Wolfe (Part One)
Removing Toxicity with David Wolfe (Part Two)

Estro Guard is ontwikkeld om al deze hormoontroep uit je lever te verwijderen. De ingrediënten zijn (deels) bijzonder:
– DIM (Diindolylmethane): 100 mg
– 3C (Indol-3-Carbinol): 75 mg
– Natural Vit A (As Beta Carotene): 1000 IU
– Natural Vit E (As D-Alpha Tocopherol Succinate): 50 IU
– Selenium (As L-Selenomethionine): 25 mcg
– Lutein: 500 mcg
– Lycopene: 500 mcg
– Zeaxanthin: 80 mcg

DIM (Diindolylmethane) en 3C (Indol-3-Carbinol) zit gelukkig ook in Maca, een natuurlijke bron van deze stoffen. Deze stoffen leren en helpen het lichaam om de foute oestrogenen te verwijderen en hoge oestrogeen niveaus te verlagen. Deze stoffen (en dus ook Maca) verlagen overigens ook het cortisol niveau (stress hormoon), erg belangrijk!

2) Controleer je medicijngebruik
Er zijn nogal wat groepen medicijnen die de vaginale slijmvliezen uitdrogen. Denk hierbij aan medicijnen voor verkoudheid, allergieën en antidepressiva. En natuurlijk de extreem ongezonde ‘pil’, maar die zal de oplettende lezer vast niet meer slikken. Probeer waar mogelijk medicijngebruik te verminderen, te stoppen of te vervangen door natuurlijke oplossingen, vanzelfsprekend in nauw overleg met je behandelend arts.

3) Voorkom verdere uitdroging
Dus heel kalmpjes aan met alcohol en cafeïne en mijdt vochtafdrijvende voedingsproducten zoals:

– Asperges (rauw)
– Echte Koekoeksbloem
– Es
– Jeneverbes
– Pinksterbloem
– Gezegende distel
– Haver
– Hondsroos
– Karwij
– Klis
– Knopig Helmkruid
– Knoflook
– Koffie
– Koninginnekruid
– Kweekgras
– Luzerne
– Penningkruid
– Canadese Fijnstraal
– Komkommerkruid
– Komkommer

En heel belangrijk: Standaard maandverband droogt je ook uit, bovendien krijg je zo het kankerverwekkende dioxine binnen. Organisch maandverband van Natracare kent die grote nadelen niet. En toch bijzonder comfortabel!

4) Consumeer vochtgevende voedingsproducten
Heel simpel, drink meer water, gewoon doen, ga een vochtlijst bijhouden!

5) Gebruik meer hormoonproductie ondersteunende voedingsproducten/kruiden
Denk hierbij aan:
Boterbloem
Goede vetten!!!
Granaatappelzaden
Lijnzaad
Rode klaver (thee)
Walnoten

6) Lokale bevochtiging & massage
Een effectief hulpmiddel: smeer lichtjes de Yoni in met een natuurlijke olie, dan kan al prima met een eenvoudige zonnebloemolie. Elkaar masseren met speciaal daarvoor bestemde technieken zal ook waardevol blijken.

7) Zorg voor waarachtige verbinding!
Zonder een dergelijke verbinding met je levenspartner wordt het erg moeilijk. Zo is bijvoorbeeld zoenen een zeer intense verbinding met elkaar. Als die er niet meer is, dan is eigenlijk de diepgang in de liefde er niet meer. Een Yoni (vagina) kan ‘gesloten’ zijn. Droogte heeft nogal eens te maken met  emotioneel ‘gesloten’ zijn. Ook kunnen vrouwen na de overgang andere behoeften in de verbinding met de partner krijgen. Het kan dan zinvol zijn te onderzoeken wat die behoeften zijn. Twee deskundige begeleiders in deze zijn Het Bewuste Pad en SoulTantra.

Kundalini yoga en spelen/oefenen met zogenaamde Yoni-eieren (vrije sexuele energiestroming in jezelf) kunnen je hierbij helpen.